trečiadienis, rugsėjo 05, 2007

Garsieji-Spellbound


Na,va..vis mažiau laiko atsiranda man čia užsukti.Mokslai spaudžia:) Beje,noriu viešai padekoti tiems kurie man parašė i emailą laiškų.Labai malonu ,kad prisiminėt dar mane(draugams-kurių nemačiau jau porą metų).:) Kagi,o šiandien norėjau paminėti... Spellbound.
Spellbound - tai sena,jau išširusi apie 2000 metus progresyviojo metalo grupė. Jie susikūrė 1992 metais.
Grupę sudarė:
Rimas(bosistas.nesėdėjęs ir nevedęs dar tada buvo ;D)
Dalius(būgnininkas,grazuolis ir šiaip paprastas vaikinas)
Ričardas-(gitaristas,nesėdėjęs,bet dirbo ten kur sėdi;})
Rokas(gitaristas,kuriam kartą ex prezidentas A.Brazauskas ranką paspaudė už nuopelnus mokslui-mat,Užupio vidurinėje dėstė chemiją:}deje,dabar jo nebėra tarp mūsų...)
Sigis-vokalistas,studijavo dar tada vokiečių kalbą ir filologiją VU;beje,Rokas Sigio brolis)
Spellbound-reiškia :užburtas,pakerėtas.
Chebra išleido diskografijas:
Demo "Longing For The Origin" (1995)
"Breath" (Dangus/Kablys, 1999)
1995 m.buvo įrašytas pirmas kasetinis albumas “Longing For The Origin”. Jame skambėjo septynios dainos, kuriose buvo jaučiama PSYCHOTIC WALTZ, MEKONG DELTA, BLACK SABBATH ir LAST CRACK įtaka. 1997 m. „Tamsta“ studijoje buvo įrašyta 10 naujų dainų, kurios vėliau buvo išleistos kasetės “Breath” pavidalu. Šiame įraše buvo labai ištobulintas SPELLBOUND stilius, pirmą kartą panaudoti klavišai ir kiti instrumentai, kurie suteikė muzikai papildomo originalumo ir šviežumo.
1997 m. spalį po tragiškos gitaristo Roko Vėlyvio mirties grupės ateitis tapo miglota. Kitas gitaristas Ričardas pasinėrė į šeimos gyvenimą, todėl paliko grupę. Tik atėjus į grupę senam Roko draugui Tomui Puodžiūkynui ir prisijungus DISSECTION ir SHADOWDANCES gitaristui Raimondui Kierui, nuspręsta groti toliau. Šia sudėtimi sugroti dar keli koncertai, tame tarpe sudalyvauta dar viename „Death Comes“, ir sukurta nemažai naujų dainų, kurios, deja, taip ir liko neįamžintos. Grupė dėl smulkių vidinių nesutarimų, o gal dėl entuziazmo stokos, apie 2000 m. iširo. Dalius išėjo groti į BRAMBORAK (dabar Bora), Raimis susikoncentravo ties SHADOWDANCES, Sigitas Vėlyvis išėjo dainuoti į RUINATION, vėliau dainavo KIELWATER ir įkūrė savo grupę GOETHEANUM.