sekmadienis, rugsėjo 02, 2007

Armeniški pietūs(for friends)

Va,vis draugai prašo ,kad pasakyčiau kaip darau savo firminį patiekalą;D
Nu tai šiandien apie tai ir pakalbėsma.
Taigi,pradėsiu nuo to jog pavadinomo as niekada nežinojau ir man rodos nesužinosiu.:D Next------>(3-4porcijoms) ko mums reikės:



3 geltonosios(saldžios) paprikos;
4 pomidorų;
3 kiaušinių;
druskos;
labai nedaug pipirų(dėl specifinio skonio).

Ištiesų atrodo kad padaryti bus paprasta.Na ,taip ir yra kas moka daryti,bet kas bando pirmą kartą dažniausiai nepavyksta,nes:
Arba neiškepa ir neištroškina gerai paprikos,arba,pomidoų,arba per anksti užpila kaiušinius.Niekada neskubėkit.Tam prireiks laiko,bet bent jau skaniai ir sočiai pavalgysit;]

Na,pradėkime nuo paprikos.Ją,perpjaunat ir išimat seklas(von!-mums ju nereikia),tada papriką pjaustot laaabai plonais grežinėliais(tai yra labai svarbu,kad jos sukeptų).Ir dedat jas i keptuvę(Troškinti paprikas reikia ligi tol kada jos įgaus geltoną,ryškų atspalvį,jos subliukš ir pasidarys masė panaši į košę).Tuo metu kol jos troškinasi,galima užsiimt pomidorais.Pomidorus reiketų supjaustyt skiltelėmis ,bet ne per storai.Tada ,kai is paprikų bus "košė",supilti pomidorus. Juos sumaišyti su paprikom ir kas 3 minutes vis pamaišyti.Visa tai troškinti ligi tol,kol pomidorai galutinai susileist,pasidarys vientisa masė.Tuo metu išplakit tris kiaušinius.Kai išsitroškins-juos užpilti ant tos košės ir maišyti,maišyti,maišyti...Kol sukeps viskas.Tada negailėti druskos,nes patiekalas turi gautis surokas.Jei nejaučiat sūrumo,reiškia reik dar pilti.Druska atlieka labai svarbų vaidmenį.Na ir galų gale apibarstot šiek tiek pipirų.Kas megsta aštriau-aitriosios paprikos miltelių papildomai.
O toliau patys žinote-įdedat i lėkštę...Ir skanaus;]
P.S. patarimas-valgykit su batonu arba lavašu.
Visi kas pas mane svečiavosi ir valgė armenišką patiekalą liko patenkinti.