ketvirtadienis, rugpjūčio 30, 2007

Smurtas prieš moteris


Aš čia nežadu rašyti ilgos litanijos apie lygias teises. Žiuredama televizorių,mano ausys užkliuvo už vienos reklamos,kurioje minima, jog kas antra moteris patiria fizinį arba moralinį smurtą(Tiesa, tai tik statistika).
Modernioje visuomenėje moters vaidmuo nuvertinamas,žeminamas.Dažnai Jos smurtą patiria vedybiniame gyvenime.To priežastys dažnos kaip: neištikimybė,materialinės problemos ir pan. Taipogi,jaunos panelės,mergaitės patiria tiek moralinę ,tiek fizinę traumą.Ir tai gali palikti neišdildomą randą visam gyvenimui. Nepradėsiu aiškinti,kad moterys yra labai trapios ir jautrios silpnosios lyties atsoves.Taip sakydama,galėčiau tikrai suklysti,kadangi moterys yra kovingos ir tikrai stiprios asmenybės.Bet...Smurto prieš moteris šaknys kyla iš patriarchalinio šeimos modelio kuris iškelia vyro kaip moteriai didžiausio autoriteto vaidmenį.Tad moteris yra sumenkinama.
Tarpkitko,fizinė prievarta neatskiriama nuo psichologinės prievartos. Paprastai prieš fizinį smurtą visada būna emocinė prievarta.
Smurtas prieš moterį – grubus žmogaus teisių pažeidimas.Mano manymu tai yra žema. Vyrai smurtaujantys prieš moteris parodo ne kokie jie yra stiprus ir galingi,o savo žvėriškumą ir antihumaniškumą.
Žodžiu,labai senai norėjau apie tai parašyti savo sename Bloge,bet taip ir neparašiau. Taigi,na va,pagaliau įvykdžiau tai ką jau senai žadėjau MERGINOMS.